Islamiriik võttis vastutuse Afganistani ajakirjaniku tapmise eest terrorirünnakus

Copy
Talibani võitlejad Kabulis.
Talibani võitlejad Kabulis. Foto: Stringer/Scanpix

Terrorirühmitus Islamiriik-Khorasan (IS-K) võttis pühapäeval vastutuse Afganistani ajakirjaniku tapmise eest pealinnas Kabulis korraldatud terrorirünnakus.

«Tapsime ja vigastasime vähemalt 20 šiiitlikku usutaganejat, kelle seas ajakirjanik Seighani,» edastati Islamiriigi teadaandes, milles kinnitati pommirünnakut bussile.

Afganistanis tuntud ajakirjanik sai surma ja vähemalt neli inimest haavata, kui pomm purustas laupäeval Talibani kontrollpunkti lähedal Kabulis väikebussi. Juhtum leidis aset Kabuli eeslinnas Dasht-e Barchis, kus elavad peamiselt šiiakogukonna liikmed, kes on olnud aastaid Islamiriigi vägivalla sihtmärgiks.

«Kahjuks kaotasime veel ühe reporteri,» kirjutas Afganistani Ajakirjanike Keskus mõni tund pärast plahvatust. Keskuse täpsustuse kohaselt hukkus Ariana televõrgu heaks töötanud Hamid Seighani.

Islamiriik-Khorasan kerkis esile Nangarharis ja aastal 2015 tunnustas seda ka Islamiriigi juhatus.

Rühmitusel oli Afganistanis küllalt väike, kuid toimekas liikmeskond ning IS-K on vastutav mitmete viimaste aastate veriseimate rünnakute eest riigis, mille käigus on tapetud tsiviilisikuid mošeedes, pühapaikades, avalikel väljakutel ja isegi haiglates.

Kuid IS-K pole saanud ühtegi regiooni oma kontrolli alla ning on Talibani ja USA juhitud sõjalistes operatsioonides kandnud suuri kaotusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles