Katri Raik: uurimise all oleva Sergei Gorlatši otsus jahmatas (5)

Copy
Sergei Gorlatšile (vasakult teine) esitataud kahtlustus häälte ostmises heidab paratamatult varju kogu Katri Raigi valimisliidule ja koos erakonnaga Eesti 200 loodavale koalitsioonile Narvas.
Sergei Gorlatšile (vasakult teine) esitataud kahtlustus häälte ostmises heidab paratamatult varju kogu Katri Raigi valimisliidule ja koos erakonnaga Eesti 200 loodavale koalitsioonile Narvas. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Häälte ostmises kahtlustatav Narva poliitik Sergei Gorlatš ei kavatse oma saadikuvolitusi peatada, nagu ta oli lubanud novembris teha.

Selline otsus hämmastas Katri Raiki, kelle nimekirjas Gorlatš valituks osutus. «Me otsustasime, et Sergei peatab kolmeks kuuks volitused. Ja sel ajal asja uuritakse. Loomulikult oli Gorlatši teade, et ta on ümber mõelnud, nii meie fraktsioonile kui ka linna elanikele suur üllatus,» ütles Raik ERR-i venekeelsele portaalile.

Raik oli 3. novembril pressikonverentsil kinnitanud, et olukorras, kus käib juurdlus, ei saa Gorlatšiga mingit koostööd olla.

Sergei Gorlatš peeti kinni novembri alguses. Politsei andmetel ­rahastas Narva endine aselinnapea, Reformierakonda kuuluv Gorlatš (43) umbes 40 Narva elaniku väljasõitu, mis hõlmas giidiga jalutuskäiku pargis, spaakülastust, piknikueinet ja transporti.

Väljasõit toimus valimisnädalal ja kahtlustuse järgi oli inimestele soovitatud kaasa võtta ID-kaart ja PIN-koodid ning hääletamiseks oli väljasõidule kaasa võetud sülearvuti. Esialgsetel andmetel andis oma hääle ligi pool väljasõidul osalenutest. Inimestel, kes ID-kaardi või PIN-koodide puudumise tõttu oma häält anda ei saanud, paluti seda teha hiljem valimisjaoskonnas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles