Kalamajja kerkib autovaba 15 minuti linn

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Volta kvartali üks põhielement on suur kõrghaljastusega pargiala.
Volta kvartali üks põhielement on suur kõrghaljastusega pargiala. Foto: Endover

Põhja-Tallinna endisele tööstusalale, 11 hektari suurusele Volta tehase territooriumile kerkib tervikliku mikroinfrastruktuuriga kvartal 30 hoonega.

Esimesed kaks maja on valmis, järgmised kuus ehitamisel. «Koko Arhitektide industriaalses stiilis Volta Residentside kuus maja on ühendatud maa-aluse garaažiga ning hoonetel on päiksepaneelid. 1912. aastal ehitatud uhkete vitriinakendega paekivist hoone muudetakse elu- ja ärihooneks, kus on teenindus- ja äripinnad ning korterid, kusjuures igal korteril on oma privaatne aiaruum. Meie nägemuses võiks Volta kvartalis elada ja töötada umbes 3000 inimest,» rääkis Volta arendaja Endoveri juhatuse liige Robert Laud.

Ta kinnitas, et kvartal rajatakse 15 minuti linna kontseptsiooni järgi. «Kõigile kvartali elanikele on eluks vajalik 15-minutilise rattasõidu või jalutuskäigu kaugusel: haridus, tervis, töö, meelelahutus, kaubandus. Selline kontseptsioon suurendab elanike õnnetunnet. Inimese suurim stressiallikas ongi pendelränne töökoha ja kodu vahel,» rääkis Laud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles