Kiik: Covidi tõend jääb meiega pandeemia lõpuni (10)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Covid-19 digitõendi esitamise nõue meelelahutuskohtades kehtib kindlasti 10. jaanuarini, kui mitte kauem.
Covid-19 digitõendi esitamise nõue meelelahutuskohtades kehtib kindlasti 10. jaanuarini, kui mitte kauem. Foto: Kollaaž

Nakatumisnäit on viimasel nädalal kindlas joones allapoole teel, ent tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE) rõhutas, et piiranguid niipea muutma ei hakata. Kui viiruse levik väheneb lähinädalate jooksul veel, siis võib mõelda meelelahutuskohtade lahtiolekuajapiiri nihutamisele, kuid mitte enamat.

«Praegu on aeg, kus tuleb jätkata tegevusi, mis on meile praeguse edu toonud: vaktsineerimist, tõhustusdoose, erinevaid kontrollmeetmeid ning loomulikult haigena koju jääda,» ütles Kiik Postimehele. Ta lisas, et ka koolides kolm korda nädalas kiirtestimine on toonud kasu: on kiirelt tabatud haigestunud töötajad ja õpilased ning nakkusahel on läbi lõigatud. «Praegu ei ole aeg, kus arutada piirangute leevendamist,» toonitas minister.

Küsimusele, kas kõik koroonapiirangud jäävad 10. jaanuarini kehtima, vastas Kiik, et piirangute lõputähtajad on praegu erinevad. «Covidi-tõendite nõue kehtib kindlasti vähemalt 10. jaanuarini, võimalik, et isegi pikemalt. Aga lahtiolekuaegade piirangud vaatame iga kahe nädala tagant üle,» ütles ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles