Colorado kooli lähedal sai tulistamises haavata kuus teismelist

Copy
Politseinikud sündmuskohal.
Politseinikud sündmuskohal. Foto: Philip B. Poston/Scanpix

Colorado osariigis asuvas Auroras sai esmaspäeval keskkooli lähedal aset leidnud tulistamises haavata kuus teismelist, teatasid USA võimuesindajad.

Politsei sai väljakutse kooli lähedal asuvasse parki, kus avastati kuus haavatud teismelist, kellest kõige noorem oli 14- ja kõige vanem 18-aastane.

«Tundmatu tulistaja ei viibinud enam sündmuskohal. Kokku on haiglasse toimetatud kuus inimest. Neist kellegi elu pole siiski ohus,» teatas politsei suhtlusvõrgustikus Twitter.

Sündmuskohalt leiti mitu erineva kaliibriga padrunit. Tulistamises kahtlustatavad on endiselt vabaduses.

Aurora politseiülem Vanessa Wilson nimetas relvavägivalda kriisiks.

«Kui ma kõne sain, siis mu süda peaaegu seiskus. Aitab küll. Peame kogukonnana koonduma,» ütles Wilson.

Politsei palus naabruses elavatel inimestel ja teistel võimalikel pealtnägijatel jagada videoid või fotosid telefonidest või majavalvesüsteemidest, mis võiksid aidata tuvastada kahtlusaluseid.

«Ma olin šokeeritud, kui tulistamist kuulsin,» ütles 15-aastane õpilane Aariah McClain, kes ootas sündmuste ajal koos oma isa Harold McClainiga kooli juures oma 14-aastast õde.

Kooli oma pojale järgi tulnud 47-aastase Evette Mitchelli sõnul on ta hirmunud ja võimudes pettunud, sest alles eelmisel nädalavahetusel leidis kooli lähedal samuti aset tulistamine, milles osales kolm teismelist. Naise kinnitusel kavatseb ta poja tulistamise tõttu vähemalt nädalaks koduõppele jätta.

Pärast aastat, mis veedeti pandeemia tõttu suures osas kodus õppimisel, on USA õpilased naasnud klassidesse. Viimastel nädalatel on teatatud juba mitmest õppeasutustega seotud tulistamisjuhtumist, mis on siiani olnud siiski väiksemat laadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles