Kohus mõistis skandaalse kuulsusega Meelis Laole tingimisi vangistuse

Copy
Kohus tunnistas 55-aastase Meelis Lao süüdi tulirelva ebaseaduslikus käitlemises ja võõra vara hävitamises. Vasakul kaitsja Martin Traat.
Kohus tunnistas 55-aastase Meelis Lao süüdi tulirelva ebaseaduslikus käitlemises ja võõra vara hävitamises. Vasakul kaitsja Martin Traat. Foto: Eero Vabamägi

Harju maakohus määras eile skandaalse kuulsusega ärimehele Meelis Laole mitme kuriteo eest kokku tingimisi vanglakaristuse.

Kohus mõistis 55-aastase Meelis Lao süüdi tulirelva ebaseaduslikus käitlemises ja võõra vara hävitamises, lõplikuks karistuseks sai Lao tingimisi ühe aasta, üheksa kuu ja 28 päeva pikkuse vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Suvises kohtuvaidluses taotles prokurör Vahur Verte 55-aastasele Laole tulirelva ebaseadusliku käitlemise ja võõra vara hävitamise eest lõplikuks karistuseks ühe aasta ja 10 kuu pikkust vangistust, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda neli kuud. Karistuse ülejäänud osa palus prokurör mõista talle tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kaitsja Martin Traat ütles kaitsekõnes, et süüdistusaktis toodud kaudsed tõendid ei tõenda, et Lao on hävitanud võõrast vara. Advokaadi hinnangul ei ole Lao kuritegu, selles osalemine ja isegi varasem teadmine kuriteost tõendatud ning ta tuleb selles süüdistuses õigeks mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles