Kohtla-Järvet veerand sajandit tüürinud tsentristlik võim jäi väikse võnkumisega püsima

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Sotsiaaldemokraatliku erakonna liige Eduard Odinets on olnud Kohtla-Järve volikogus 20. eluaastast, alati opositsioonis.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna liige Eduard Odinets on olnud Kohtla-Järve volikogus 20. eluaastast, alati opositsioonis. Foto: Madis Veltman

Vastupidi valimiste järel opositsiooniridadest kostnud rõõmuhõisetele ja kinnitusele, et uus võimukoalitsioon koosneb kaevurilinnas Kohtla-Järvel sotsiaaldemokraatidest, valimisliidust Restart Kohtla-Järve ning kohaliku oligarhi Nikolai Ossipenko nimekirjast Progress, sai viimasega siiski lõpuks kokkuleppele linnas 25 aastat võimul olnud Keskerakond, kes meelitas kampa ka kaks volikogukohta saanud Reformierakonna.

Esmaspäeval, 15. novembril valis Kohtla-Järve volikogu esimeheks Keskerakonna kandidaadi Tiit Lillemetsa. See näitas, et varem jutuks olnud koalitsioonist ei saa asja. Mitte realiseerunud koalitsiooni volikogu esimehe kandidaat Eduard Odinets sai vaid üheksa häält 25st.

Valimistel enim hääli (613) saanud Odinets, kes juhtis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirja, leiab, et valimisliit Progress teeskles koalitsiooniideed tsentristide vastu pelgalt selleks, et kohalike keskerakondlaste juhi Valeri Korbiga manipuleerida.

«Kuna Korbil polnud muud väljapääsu ja ta nägi pühapäeval, et kaotab kõik, siis ta ilmselt oli nõus kõikide (kohalikus mastaabis suurärimehe – toim) Nikolai Ossipenko nõudmistega. Mis need nõudmised on, võime ainult oletada,» ütles Odinets. Volikogu esimeheks saanud Tiit Lillemets kandideeris küll Keskerakonna nimekirjas, aga tegu on Ossipenko kasupojaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles