Kolmapäeval lõpeb Kirde maakaitseringkonna suurõppus Põhjakonn

BNS
Copy
0410.11.2021. Läsna
FOTOL: Kirde maakaitseringkonna suurõppus Põhjakonn
FOTO: Ain Liiva/Virumaa Teataja.
0410.11.2021. Läsna FOTOL: Kirde maakaitseringkonna suurõppus Põhjakonn FOTO: Ain Liiva/Virumaa Teataja. Foto: Ain Liiva/Virumaa Teataja/Scanpix Baltics

Kolmapäeval lõpeb Kirde maakaitseringkonna õppus Põhjakonn 21, mis oli suurim õppus, mida Kirde maakaitseringkond on oma tegevuspiirkonnas ja vastutusalas kõikidele oma üksustele korraldanud.

Õppused toimusid peamiselt kaitseväe keskpolügoonil ja Rutja õppeväljakul. Õppusest võttis osa ligi 1000 võitlejat ja kaasatud oli kaitseväest esimene jalaväebrigaad ja liitlasüksused Suurbritanniast, Prantsusmaalt ja vabatahtlikud Leedust.

Õppuse peaeesmärk oli Kirde maakaitseringkonna üksuste treenimine, et säilitada lahingvalmidust ning arendada ja tõsta reageerimiskiirust sõjalise ohu korral.

Õppuse raames toimusid lahinglaskeharjutused ja jätkati uute võimete arendamist, milleks on tänavu kevadel loodud ringkonna suurtükiväe- ja snaiprirühmad. Õppuse käigus toimusid mitmeid erinevaid erialalisi harjutusi, kus said hea võimaluse ka need Kirde maakaitseringkonna võitlejad, kes polnud mitmeid aastaid õppustel osalenud. Samuti said hea võimaluse Kirde maakaitseringkonna tagalakompanii, aga ka ringkonnaga seotud Naiskodukaitse üksused, kes sellises mahus polnud varem koostööd harjutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles