FOTOD JA VIDEO «Võtsin vajalikud asjad kaasa ning siin ma olen!». Reservväelased saabuvad lisaõppekogunemisele Okas (5)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy

Reservväelased on täna terve päeva vältel saabunud hommikul valitsuse otsusega väljakuulutatud lisaõppekogunemisele Okas 21. Esimene reservväelane oli määratud kogunemispunktis kaks tundi pärast kutse saamist.

«Mina sain sõnumi, kus oli kirjas, et tuleb viivitamatult kohale ilmuda. Viivitamatult tähendab otsekohe – tegin kiiresti korraldused,» ütles 17. pioneeripataljoni reservväelasest vanemveebel Ülle Pomerants, kes jõudis kogunemispunkti alla kahe tunniga. «Minul on kodus kaks kassi, organiseerisin nende toitmise. Töötan kiirabis, ütlesin ülemusele, et annan teada kui tagasi olen. Võtsin vajalikud asjad kaasa ning siin ma olen!»

Reservist teenistusse kutsustud 17. pioneeripataljoni ülema kolonelleitnant Ainar Afanasjevi sõnul on reservväelasi kogunemispaika saabunud terve päeva vältel. «Ma arvan, et see kõrghetk on täna õhtul pärast tööd, kui inimesed tööpäeva lõpetavad ning tulevad ja täidavad oma kohust,» lisas kolonelleitnant Afanasjev.

«Hommikul tuli teavitus. Vaatasin selle läbi ja helistasin oma ülemusele, et pean minema. Lisaks palusin töökaaslast, et ta mind asendaks,» rääkis 27. pioneeripataljoni kogunemiskohta saabunud reservväelane nooremseersant Raimond Järvsoo.

Kõiki õppusele saabujaid testitakse COVID-19 viiruse suhtes, lisaks viiakse testimine läbi ka õppekogunemise ajal. Formeerimise käigus tuvastatud COVID positiivsed suunatakse tagasi koju. Kaitsevägi pakub lisaõppekogunemisele saabunud reservväelastele soovi korral ka vaktsineerimisvõimalust.

Lisaõppekogunemise Okas 21 eesmärk on lahinguvalmiduse kontrollimine, mille käigus kontrollitakse riigikaitse käsuahela toimimist valitsuse otsuste langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri kuuluvate reservväelaste kogunemiseni. Lisaks harjutatakse koostööd politsei- ja piirivalveametiga, keda toetatakse ajutise piiritara rajamisel. Vahetu julgeolekuoht Eestile puudub, lisaõppekogunemine on harjutava iseloomuga ja eelnevalt planeeritud. Lisainfot õppuse kohta saab lehelt www.mil.ee/okas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles