Laidmets lahkub juhi asetäitja kohalt tühjade kätega

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Peamise etteheitena Mart Laidmetsale toodi välja asetäitja volituste ületamist ja nende raames põhjendamatute varaliste kohustuste võtmist.
Peamise etteheitena Mart Laidmetsale toodi välja asetäitja volituste ületamist ja nende raames põhjendamatute varaliste kohustuste võtmist. Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusministeerium (HTM) vallandab haridus- ja noorteameti (Harno) peadirektori kohusetäitja Mart Laidmetsa, kelle tegevuses on leitud mitmeid puudusi. Muu hulgas ei saa Laidmets ka lahkumishüvitist. 

1. detsembril ametist lahkuv Laidmets juhib ametit alates 9. augustist: tema erakordselt suure palgaga – 6900 eurot – eelkäija Ulla Ilisson otsis uusi väljakutseid juba pärast aastast ametisolemist.

Eelmisel suvel teatati, et Harno teisel tegutsemisaastal on plaanis muuta ameti ja ministeeriumi vaheline sisuline töökorraldus senisest veelgi sidusamaks, oluliseks eesmärgiks peeti ka kulude kokkuhoidu. Struktuurireformi käigus alanud ministeeriumi ja Harno tegevuste ning tehingute analüüs tõi aga ilmsiks olulisi puudusi Mart Laidmetsa tegevuses. Peamise etteheitena toodi välja asetäitja volituste ületamist ja nende raames põhjendamatute varaliste kohustuste võtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles