GALERII Venemaa relvajõudude esindus inspekteeris 2. jalaväebrigaadi relvastust (3)

Copy

Kolmapäeval, 17. novembril inspekteeris Venemaa Föderatsiooni relvajõudude esindus Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) Viini dokumendi täitmise raames kaitseväe 2. jalaväebrigaadi linnakut.

«Kaitsevägi järgib oma tegevustes rahvusvahelisi kokkuleppeid ja võimaldab erinevate riikide relvajõudude delegatsioonidel osaleda relvastuskontrolli hindamisvisiitidel,» ütles kaitseväe peastaabi rahvusvahelise koostöö jaoskonna ülem kolonelleitnant Peeter Kõiv lisades, et Eestile sarnast läbipaistvust ja avatust oodatakse ka Venemaalt.

Venemaa relvastuskontrollikeskuse kolmeliikmelise delegatsiooni hindamisvisiit algas 2. jalaväebrigaadi ülema kolonel Tarmo Metsa ettekandega, mille järel tutvustati delegatsioonile brigaadi koosseisu kuuluvat tehnikat ja relvastust.

Relvastuskontrolli hindamisvisiitide eesmärk on usalduse ja julgeoleku kindlustamine OSCE liikmesriikide vahel. OSCE liikmesriigid annavad Viini dokumendi raames üksteisele ülevaate oma relvastusest ja isikkoosseisust ning lubavad tutvuda väeosadega. Aruanne hindamisvisiidi tulemustest edastatakse kõigile OSCE osalusriikidele. Samuti teavitavad riigid teineteist kindlaks määratud korras sõjalistest õppustest, kus osaleb kokku lepitud arv lahingutehnikat või sõjaväelasi.

OSCE-sse kuulub 57 riiki Euroopast, Kesk-Aasiast ja Põhja-Ameerikast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles