Nõustamiskeskus pakub abi ka sõltlaste pereliikmetele

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Tõenäoliselt kaotas Stepukonis vähemalt osa varastatud rahast kasiinos.
Tõenäoliselt kaotas Stepukonis vähemalt osa varastatud rahast kasiinos. Foto: TORU HANAI

Hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskuse tegevjuhi sõnul märkimisväärset mängusõltuvuse kasvu ühiskonnas täheldada ei saa. Senisest rohkem pööratakse tähelepanu ka sõltlase lähikondsetele.

«15-74 aastaste inimeste hulgas on 1-2 protsenti neid, kellel on hasartmängusõltuvus patoloogilisel tasandil välja arenenud,» sõnas nõustamiskeskuse tegevjuht Pille-Riin Indermitte. Ta tõi välja, et probleemile lähenedes on oluline eristada neid, kellel on patoloogiline diagnoos ning sagedasi hasartmänguasutuses või vastavates veebiportaalides külastajaid.

«Mängitakse nii maapealsetes kasiinodes ja laevadel,» märkis Indermitte, «kasvanud on aga läbi veebiportaalide mängimine.»

«Neid, kes on hasartmänge mänginud, arvame me umbes 10% riskigruppi, kellel võib sõltuvus välja areneda,» selgitas Indermitte. Enamasti on tegu inimestega, kellel on elus mängimise tõttu tekkinud nii sotsiaalsed, majanduslikud kui ka muud probleemid.

Olulise täiendusena on nõustamiskeskus avanud tugigruppe, sest sõltuvusest haaratud inimeste ring laieneb ka pereliikmeteni. «Meie keskuses on kaasatud ka võlanõustaja, kes aitab tekkinud probleemidele lahendusi leida,» sõnas tegevjuht.

Hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskus tegeleb hasartmängusõltuvuse ja digisõltuvuse hindamise, nõustamise ja psühhoteraapiaga. Teenust osutatakse nii Tallinnas kui ka Tartus.

Info ja vastuvõtule registreerimine telefonil 15410 või aadressil info@15410.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles