GALERII ⟩ Kaja Kallas käis idapiiril aiaehitust vaatamas (5)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Peaminister Kaja Kallas kohtus täna idapiiril Narva kandis lisaõppekogunemisel Okas 2021 osalevate reservväelaste ja kaitseliitlastega ning tutvus tõkestustraadi paigaldamise protsessiga Narva jõe sängis.

Peaministrile andsid ülevaate olukorrast idapiiril ja lisaõppekogunemise käigust kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem, politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher, kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu ja Ida prefektuuri prefekt Tarvo Kruup.

«Õppus Okas on ilmekas näide Eesti riigikaitse tugevusest, kiirusest ja paindlikkusest, sest vaid loetud tundidega läks märkimisväärne hulk Eestist üle rahuaja rütmilt sõjaaja ülesannetele,» ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem.

Peaminister Kallas kiitis kaitseväe ning politsei- ja piirivalveameti koostööd. «Hübriidkonfliktide lahendamisel mängib koostöö teiste riigiasutustega ja liitlastega väga suurt rolli. Lisaõppekogunemistel harjutatakse Eesti kaitsmist ning on eriti praktiline, et seekordse õppuse käigus saab koostöös paigaldada ajutised piiritõkked,» ütles ta.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri sõnul harjutab PPA igal aastal kaitseliidu ja kaitseväega koos tegutsemist ja ka tänavu on mitmed väiksemad õppused juba toimunud.

«Varasemalt oleme harjutanud kaitseliidu ja kaitseväe kaasamist avaliku korra tagamisele, massiohje ülesandele ja piirivalvesse. Lisaõppekogunemise Okas käigus harjutame esmakordselt ajutiste piiritõkete rajamist, et olla valmis kiirelt reageerima juhul, kui rändesurve Eesti piiril peaks suurenema,» ütles Vaher.

Kallas nentis, et praegu pole otsest ohtu Eesti piirile ja Eesti aitab Aleksandr Lukašenka režiimi poolt korraldatud hübriidrünnakule vastupanu osutada seal, kus on hetkel kõige rohkem abi vaja – nii Leedus ja Poolas kui ka diplomaatilisel rindel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles