Tallinna teeninduskoolis meisterdati sõbrapäevatorte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Lasnamäe veerul asuvas teeninduskoolis võistlesid täna noored kondiitrid Eestist, Soomest ja Lätist juba 12. korda sõbrapäevatordi meisterdamises.

Kell 11 hommikul asus kokku üheksa osalejat oma oskusi näitama. Tordi valmistamiseks oli aega antud kolm tundi. Kella kaheks päeval pidid magusameistrid oma loomingu kooli aatriumis asuvatele laudadele asetama, et rahvusvaheline žürii saaks seda hindama hakata.

Võistluse korraldaja Eha Martma sõnul toimub sõbrapäeva tordivalmistamine juba 12. aastat järjest ning seekord oli Soome poolt huvi suur. Eestist asus võistlustulle neli noorkondiitrit, sama palju osalejaid kogunes ka Soomest ning üks võistleja oli Riiast.

Martma selgitas, et Tallinna teeninduskoolis toimus õppegruppide vaheline eelvõistlus, mille käigus valiti välja paremad, kes pääsesid sõbrapäevatorti meisterdama. Soome noored olid pärit Helsingist, Espoost, Porvoost ja Hämeenlinnast.

Võistlusel valmistatud tordid kingib Tallinna teeninduskool igal aastal mõnele lastekodule. Sel korral valiti välja Keila SOS Lasteküla, kust lapsed olid ka kohale tulnud, et võitjate autasustamisel osaleda.

Natuke pärast kella kolme pärastlõunal tegi rahvusvaheline žürii oma otsuse. Võitjaks tunnistati Mari Halttunen Soomest, teise koha sai Satu Stromberg samuti Soomest ning auväärse kolmanda koha pälvis Tallinna teeninduskooli õpilane Annika Kütt.

Sõbrapäeva tordivõistluse peasponsori Toikako Kaubanduse esindaja Marika Aarniste ütles, et firma on kohale toonud kogu vajaliku toorme ning pani kõigile osalejaile välja ka auhinnad.

«See on väga hea, kui juba teeninduskooli õpilased omavahel võistlevad ning mõtlevad välja omanäolisi torte ja neil on olemas ideed, mida saavad ka edaspidi kasutada,» mainis Aarniste.

Tordivõistluse žüriisse kuulusid Janno Semodor ja Samu Koskimies Soomest ning Marika Aarniste Eestist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles