Teisipäevast hakkavad maanteedel kehtima talvised piirkiirused (1)

Copy
Tänasest hakkavad kehtima talvised piirkiirused.
Tänasest hakkavad kehtima talvised piirkiirused. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

23. novembrist hakatakse Eesti riigiteedel eemaldama suvise suurima lubatud sõidukiiruse 110 km/h liiklusmärke ning kehtima hakkab talvine teehoolduskord.

Kõigil 2+1 ja teatud 2+2 teelõikudel jääb kiiruspiiranguna kehtima 100 km/h. Mujal on suurimaks lubatud sõidukiiruseks 90 km/h.

2+2 teedest jääb 100 km/h kehtima Tallinna ringteel, Tallinna–Tartu ja Tallinna–Narva maantee osadel lõikudel. Suurem kiirus kehtestatakse neis kohtades, kus liikluskeskkond on selleks sobilik. Neil lõikudel, kus on suurem oht metsloomade ja jalakäijate õnnetusteks, jäetakse talveks kiirus 90 km/h.

Samuti jääb valgel ajal heade sõidutingimuste korral transpordiametile õigus ka talveperioodil Tallinna–Pärnu maantee Laagri–Ääsmäe lõigul ja Tallinna–Tartu maanteel Kose–Võõbu lõigul tõsta muutteabega liiklusmärkidega lubatud sõidukiirus kuni 110 km/h.

Transpordiameti teatel tuleb kiirust alandada, sest temperatuuride langus toob kaasa suurema libeduseohu. Et ohutult sihtpunkti jõuda, tuleb sõidukijuhtidel valida teeoludele vastav sõidukiirus ning ohutu sõidustiil. Talviselt libe tee vajab sõidukijuhtidelt suuremat tähelepanu ja teiste liiklejatega arvestamist.

Naastrehvide kasutamine on lubatud alates 15. oktoobrist, talverehvid peavad kõikidel sõiduautodel all olema hiljemalt 1. detsembriks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles