FOTOD ⟩ Ida prefektuur kiidab koostööd piiritõkete rajamisel

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ida prefektuur kiidab koostööd piiritõkete rajamisel
Ida prefektuur kiidab koostööd piiritõkete rajamisel Foto: Ida prefektuur

Lisaõppekogunemise Okas üheks eesmärgiks on praktiseerida idapiiri tugevdamise käigus ka kaitseväe, kaitseliidu ja PPA koostegutsemist, kirjutab Ida prefektuur sotsiaalmeedias. 

Ida prefektuuri sõnul on nende roll just planeerimine ja tugevdamist vajavate lõikude kaardistamine. «Oluline on ka jälgida, et tööd toimuksid plaanitult, ja leida kiirelt võimalusi kitsaskohtade lahendamiseks,» selgitas prefektuur. 

«Mul on hea meel panustada Eesti riigipiiri kaitsmisse ja kohalike elanike turvatunde tagamisse. See on tõelise tundega töö,» rääkis piirivalvur Janek, kes on PPAs töötanud kaks aastat. 

Ida prefektuur kiidab koostööd piiritõkete rajamisel.
Ida prefektuur kiidab koostööd piiritõkete rajamisel. Foto: Ida prefektuur

Mustajõe teenistuspunktis töötav Janek tegutseb praegu hoopis Narvas veehoidla tammi juures. «Meie ülesanne on siin abistada kaitseväelasi idapiiri tugevdamisel ja jälgida, et kõik sujuks tõrgeteta,» sõnas ta.

Piirivalvur Janek on rahul, et saab panustada Eesti riigipiiri kaitsmisse ja kohalike elanike turvatunde tagamisse.
Piirivalvur Janek on rahul, et saab panustada Eesti riigipiiri kaitsmisse ja kohalike elanike turvatunde tagamisse. Foto: Ida prefektuur

Ida prefektuur rõhutas, et lõiketraat pole idapiiril ainus ennetav meede illegaalsete piiriületajate tõkestamiseks. «Piiri valvamiseks kasutame juba praegu lisaks patrullidele tänapäevast seiretehnikat,» lisas prefektuur. 

Ida prefektuur kiidab koostööd piiritõkete rajamisel.
Ida prefektuur kiidab koostööd piiritõkete rajamisel. Foto: Ida prefektuur

«Piirivalvurid on need, kes seadmeid jälgivad ja lugeda oskavad. Seetõttu on meie spetsialistidel äärmiselt oluline tähele panna iga väiksemgi märk võimalikust ohust või ebaseaduslikust sisenemisest,» toonitab Ida prefektuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles