Saue vallavanemana jätkab Andres Laisk

BNS
Copy
Andres Laisk.
Andres Laisk. Foto: Erakogu

Saue vallavolikogu valis esmaspäeval 18 poolthäälega Saue vallavanemaks Andres Laisa ja kinnitas ametisse vallavalitsuse - volikogu istungil osales 23 volinikku 27-st.

Andres Laisk on olnud Saue vallavanemana ametis kolmel valimistsüklil: aastatel 2009-2013 ja 2013-2017 ning haldusreformijärgselt 2017-2021.

Vallavolikokku kandideeris ta valimisliidu Koostöö - Meie Vald ridades ja kogus 132 kandideerinust kõige enam hääli - 1012.

Saue vallavalitsus on üheksaliikmeline, sellesse kuuluvad vallavanem, kolm abivallavanemat ja viis vallavalitsuse liiget.

Abivallavanematena jätkavad Kalle Pungas, Andres Kaarmann Isamaast ja Riho Johanson Reformierakonnast.

Kalle Pungas koordineerib Saue valla ehituse ja ruumilise planeerimise, maakorralduse, keskkonna, elamu ja kommunaalmajanduse, liikluse, teehoiu ja järelevalve valdkondi. Riho Johansoni vastutusalasse kuuluvad arendustegevus, teenuste osutamine ja turvalisus ning Andres Kaarmann ohjab hariduse, kultuuri ja sotsiaalvaldkonda.

Vallavalitsuse liikmed on Riisipere ning Haiba halduskeskuse juhatajad Peedo Kessel ja Eva Puusta ning koalitsiooni esindajad Kristel Kuusk valimisliidust Koostöö – Meie Vald, Arpo Põld Reformierakonnast ja Mihhail Jallajas Isamaast.

Saue valda juhib kolmepoolne koalitsioon, kuhu kuuluvad valimisliit Koostöö - Meie Vald, Eesti Reformierakond ja Isamaa erakond. Koalitsioonilepingu allkirjastasid osapooled 3. novembril.

27-liikmelises volikogus on valimisliidul Koostöö - Meie vald 11 kohta, Eesti Reformierakonnal viis ja Isamaal neli. Ülejäänud seitse mandaati jagunevad erakonna Eesti 200 ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) vahel, kellel on vastavalt neli ja kolm häält.

Andres Laisk on õppinud Tartu Ülikoolis füüsikat. Magistrikraadi omandas ta Tartu Ülikooli majandusteaduskonnas rahanduse ja krediidi erialal. Juhtimise ja panganduse alal täiendas ta end Stockholmi School of Economicsi juures.

Enne vallavanemaks valimist aastal 2009 töötas Laisk Tallinna väärtpaberibörsil, rahandusministeeriumis ja finantsinspektsioonis. Eelmisest sajandist on tal kogemus väikeettevõtjana peamiselt meedia ja reklaami alal.

Laisk on valitud esindama Eesti kohalikke omavalitsusi Euroopa Kohalike ja Piirkondlike Omavalitsuste Nõukogu (CEMR - Council of European Municipalities and Regions) poliitikakomitees. Ta on Harjumaa Omavalitsuste Liidu (HOL) juhatuse liige.

2014. aastal tunnustas HOL Laiska tiitliga Suur Holmer teenete eest Saue valla ja omavalitsuste vahelise koostöö arendamisel. Auhinna nimi on tuletatud lühendist HOL, millele on lisatud «Me Ehitame Riiki».

2019. aastal pälvis Laisk Harjumaa teenetemärgi aktiivse haldusreformi propageerimise ja omavalitsuste vabatahtliku ühinemisprotsessi lõpule viimise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles