Politsei palub kaaluda MEM Cafe majandustegevuse piiramist (35)

BNS
Copy
Elvis Braueri pere kohvik Mém Cafe.
Elvis Braueri pere kohvik Mém Cafe. Foto: Konstantin Sednev

Kuna koroonapiirangute eiramisega kurikuulsust kogunud Tallinna söögikoht MEM Cafe jätkuvalt ei täida riigi korraldusi, palub politsei terviseametil kaaluda ettevõtte majandustegevuse piiramist.

Esimest korda tuvastas politsei 17. novembril, et MEM Cafe ei küsi klientidelt koroonapasse ning ettevõttele määratud sunniraha. 18. novembril avaldas politsei sotsiaalmeedias video selle kohta, kuidas kohvik taas eiras koroonapiiranguid. Selleks hetkeks oli firmale taas määratud sunniraha otsus, kokku juba 9500 euro ulatuses.

Esmaspäeval kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Annika Maksimov BNS-ile, et politsei on praeguseks käinud MEM Cafes juba neli korda ja tuvastanud igal korral, et seal ei järgita valitsuse kehtestatud piiranguid, mille kohaselt on ettevõtetel kohustus oma klientidelt küsida Covid-tõendeid, neid ka korrektselt kontrollida ning tuvastada isikusamasus.

«Kuna ka pärast mitmeid sunniraha määramisi ei ole kohvik oma käitumist muutnud, edastasime ettekirjutuse koos sunniraha protokollidega terviseametile, palvega kaaluda ettevõtte majandustegevuse piiramist,» lisas Maksimov.

Varasemalt on terviseamet rakendanud majandustegevuse piiramist Sparta spordiklubi suhtes, kus samuti ei küsitud klientidelt koroonapasse.

Kommentaarid (35)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles