Sel aastal leppisid erakonnad kokku, et katuseraha jagatakse uute reeglite järgi. 101 saadiku peale läks jagamiseks kolm miljonit eurot ning iga ettepaneku taga pidi seisma rahvasaadiku nimi. Nagu varem, leidub tänavugi näiteid, kus raha jagatakse oma erakonnaga seotud inimestele.

Muudatuste eestvedajad olid reformierakondlased, kes viimastel aastatel on katuseraha jagamisest sootuks loobunud. Jätkamaks sama liini otsustasid seitse Reformierakonna saadikut raha jagamisest loobuda. Ettepanekut mitte tehes jäi raha aga riigieelarvesse, mitte ei läinud teiste saadikute vahel jagamiseks.

Muudatuse eesmärk oli teha katuseraha jagamine läbipaistvamaks. Samuti on võrdne summa jagamiseks mõeldud nii koalitsiooni- kui ka opositsioonisaadikuile.

Tänavune katuseraha summa on 3,94 miljonit eurot väiksem kui mullu. Kui siis jagati 6,72 miljonit katuseraha, siis seekord jagasid riigikogu liikmed 2,78 miljonit eurot.

Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev nimetas seda üheks kärpekohaks. «Proovime, kas [süsteem] muutub läbipaistvamaks, või kui on kohti, mis jätkuvalt probleeme tekitavad, läheme edasi, proovime paremini,» lisas Võrklaev.

Kommentaarid
Copy