Lumesaha juht: mulle absoluutselt meeldib talv

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lumesaha juht Üllar Pärnaste koristab pealinna teid lumest jube üle viie aasta.  FOTO: Konstantin Sednev
Lumesaha juht Üllar Pärnaste koristab pealinna teid lumest jube üle viie aasta. FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

Üle viie aasta koristab pealinna teid lumest ning hiljem soolatab Üllar Pärnaste (44). Talv meeldib talle juba lapsepõlvest saadik ning lumesaha juhina meeldib ilu – vaatepilt, kuidas lumi sahast kõrvale lendab – ning hiljem töövili, et tee on puhtam.

«See oli üle viie aasta tagasi,» meenutas Pärnaste, millal ta hakkas talviti Tallinna teid lumest puhtaks tegema. Suvel töötab ta kalluri peal. Oma esimesel tööpäeval istus ta ühe rõõmsameelse staažika töötaja kõrval ning õppis. «Mul on sellest ajast väljaprinditult alles kõik erinevad marsruudid. Aeg-ajalt vaatan ikka üle, kust üks või teine läks. Et ei läheks võõrast teed puhastama ja soolatama,» rääkis Pärnaste. Ta meenutas, et alguses oli kõik väga keeruline: «Et jumala eest kellegi autot katki ei sõida, muu on lihtsam.»

Esimesel kolmel aastal puhastas ta talviti Kadrioru teid. «Seal oli ikka jube kitsas ja autod, neid oli ikka paljudesse kohtadesse pargitud, ning siis oli kogu aeg kuklas tiksumas, et ma kellegi auto pihta ei sõidaks,» kõneles Pärnaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles