Lääne-Harju vallavanemaks valiti Jaanus Saat

BNS
Copy
Jaanus Saat
Jaanus Saat Foto: Lääne-Harju vald

Lääne-Harju vallavolikogu teisipäevasel istungil valiti vallavanemaks Jaanus Saat, samuti kinnitati vallavalitsuse liikmete arv ja koosseis.

18 poolthäälega vallavanemaks valitud Jaanus Saat juhtis valda ka eelmisel ehk valdade ühinemise järgsel perioodil.

Volikogu ees kinnitas taas vallavanemaks valitud Saat, et on täis tahtmist ja ideid juhtida koos meeskonnaga ka järgmised neli aastat oma koduvalda. «Kui eelmised neli aastat läks suuresti ühinenud valdade kokkutöötamisele, siis järgmised neli ühtlustamisele ja koostöötamisele. Me ei vaatle valda enam kui mitut erinevat piirkonda vaid kui üht tervikut, kuhu võrdselt panustame,» ütles Saat.

Jaanus Saat kandideeris kohalike omavalitsuse valimistel Valimisliit Ühendus ridades, saades 1047 häält.

Vallavalitsuse liikmeteks kinnitati valimisliidust Ühendus Katrin Glaase, Erki Klausson, vallavanem Jaanus Saat ja abivallavanem Erki Ruben. Valitsuse viiendaks liikmeks nimetati vallavalitsuse keskkonna- ja planeeringute osakonna juhataja Kerli Lambing.

Möödunud teisipäeval moodustatud 21-liikmelise Lääne-Harju Vallavolikogu esimeheks valiti eelmisel volikogu istungil Külli Tammur valimisliidust Ühendus, kes tegi seda tööd ka eelmised neli aastat. Lisaks volikogu tööle on Padiselt pärit Tammur ametis keskkonnaministeeriumi strateegiajuhina.

Teisipäevasel istungil otsustati volikogu esimehe eestvedamisel langetada ka volikogu liikmete tasusid, et sellest üle jääv ressurss suunata sisulisematesse tegevustesse. Keskmiselt langesid volikogu töötasud 27 protsenti, mis annab aastas kokkuhoidu 41 000 eurot, mis suunatakse muude tähtsate ja sisuliste toimingute tarvis.

«Olen alati olnud seda meelt, et hästi tehtud töö peab saama tasustatud ning volikogu liikmed ei pea selles olema mingi erand. Samas peavad need sobituma üleüldisesse valla palgasüsteemi ning peegeldama seda, kuidas meie inimestel läheb,» selgitas Tammur.

Järgmine vallavolikogu istung toimub nädala pärast. Siis toimuvad muudatused ka vallavolikogu koosseisus, sest vallavalitsuses tööle hakkavad liikmed ei saa olla samal ajal ka volikogu koosseisus ning nende asemele määratakse asendusliikmed.

Lääne-Harju vald asub Loode-Eesti rannikul Harjumaa lääneosas. Vald tekkis Eesti halduskaardile 24. oktoobril 2017. aastal pärast kohalike omavalitsuste valimisi Keila, Vasalemma ja Padise valdade ning Paldiski linna liitmisel.

Omavalitsuse pindala on 644 ruutkilomeetrit, olles tollega suuruselt teine vald Harjumaal. Vallas elab ametlikult umbes 12 976 elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles