GALERII Saue linna ja Laagri alevikku ühendav tee on valmis avamiseks

Copy

Rajatav tee, mida on kavandatud vähemalt kümmekond aastat, avatakse sel nädalal. 

Saue vallavanem Andres Laisk on varem kommenteerinud, et pikemas perspektiivis saab tänu teele kahest asumist kaksikkeskuse vormida ning et Saue valla seisukohalt on tegu vägagi strateegilise ühendusteega.   

Uus ühendustee peaks vähendama liikluskoormust Tallinna ringtee ning Vana-Keila maantee ja Tõkke tänava liiklussõlmedes, muutes Kanama liiklussõlme seeläbi turvalisemaks.

Lõigu kogupikkus on 2,8 kilomeetrit. Tegemist on 1+1 teega, mille kõrval on valgustatud jalg- ja jalgrattatee. Lisaks ühendusteele rajati üle Vääna jõe raudbetoonsild ning Saue linnas ehitati välja Kuuseheki tänava alguse ringristmik.

Tööde kogumaksumuseks kujunes pea 4,2 miljonit eurot koos käibemaksuga.

Tee on Tallinna-Paldiski raudteega paralleelne ja jääb selle Tallinna-Pärnu-Ikla maantee poolsele küljele. Lõik loob otseühenduse Topi ristmiku ja Saue linna Kuuseheki tänava vahele, kuid on ühtlasi ka juurdepääsutee ligikaudu 620 000 ruutmeetri suuruse kinnisvaraarendusprojekti Gate Tallinn arendusalale. Kokkuleppe järgi finantseeribki tee-ehitust pea poole ulatuses OÜ Chester Universal.

Saue vald osales Saue-Topi ühendustee projekteerimisel, teealuste maade omandamisel ja finantseerib kergliiklustee valgustuse ehitust.

Ühendustee ehitab AS YIT Eesti ja omanikujärelevalvet teeb Sweco EST OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles