Välismaale reisile? ELi Covid-19 digitõend vajab uuendamist (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Alates 21. oktoobrist luuakse Eestis kõik Euroopa Liidu Covidi vaktsineerimistõendid pikema tehnilise kehtivusega. 
Alates 21. oktoobrist luuakse Eestis kõik Euroopa Liidu Covidi vaktsineerimistõendid pikema tehnilise kehtivusega. Foto: Erik Prozes

Detsembrist hakkab järk-järgult aeguma 550 000 Covid-19 vastu vaktsineerimise digitõendit. Seega seoses palutakse kõikidel, kes suunduvad lähiajal reisile, oma digitõendit uuendada. Kes aga lähikuudel reisile ei lähe, kiirustama ei pea.

Alates 6. detsembrist hakkavad järk-järgult aeguma Euroopa Liidus kehtivad Covid-19 vaktsineerimistõendid, seda seetõttu, et nende tehniline kehtivus lõppeb kuus kuud pärast selle loomist. Sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsleri Kalle Killari sõnul tuleb kõigil, kes plaanivad lähikuudel välisriiki reisile minna, digiloos oma vaktsineerimistõend ära uuendada. See puudutab kõikide enne 21. oktoobrit loodud digitõendite omanikke, kuna alates 21. oktoobrist luuakse Eestis kõik ELi Covidi vaktsineerimistõendid pikema tehnilise kehtivusega.

«Teine sõnum inimestele, kes ei plaani minna reisile ja tavapäraselt kasutavad digitõendit riigisiseselt: ei pea nii ruttu kiirustama selle uuendamisega,» lausus Killar. Ta rõhutas, et riigi sees kehtib digitõend edasi kuni vaktsineerimise lõpuni ehk tõhustusdoosini.

«Meie poolt soovitus neile, kes Covid-19 digitõendit riigisiseselt kasutavad: kiirustama ei pea ja pigem planeerida tõendi uuendamine koos tõhustusdoosi tegemisega, misjärel teha endale uus tõend,» täpsustas Killar ja lisas, et seejärel kehtib digitõend juba aasta, ka välismaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles