President Karis: Peeter Olesk oli üks mitmekülgsemaid mõtlejaid

Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Paulius Peleckis

President Karis avaldas sotsiaalmeedias kaastunnet Peeter Oleski lähedastele, nimetades teda üheks mitmekülgsemaks mõtlejaks, kellega oli alati huvitav vestelda.

President Alar Karis kirjutab sotsiaalmeediapostituses, et tunne on tühi ja kraapiv, kuna lahkus Peeter Olesk, meie üks mitmekülgsemaid mõtlejaid, ütlejaid, kirjutajaid.

«Mees, kelle nõuanded tulid ootamatu nurga alt ning kellega oli paljudel meist, ka minul, alati huvitav ja kindlasti lõbuski vestelda, kelle kirjatööd jäävad hariva lugemisena meid saatma. Iseseisvuse taastanud Eesti Vabariigis tuli Peeter Oleskil kanda mitut ametit, kuid enamasti – pigem ametikohtadest sõltumata – võttis ta enda lahendada mitmed keerukad ülesanded, tõi kokku ja lepitas neid, kes olid eri pooltele sattunud,» seisab riigipea postituses.

Presidendi hinnangul olid Peeter Oleski pakutud lahenduste rajad üllatavad, aga ometi enamalt jaolt toimivad. «Kõige sellega tuli ta toime oma muhedal moel, jäädes samas otsekoheseks ja ausaks. Aitäh, Peeter. Sügav kaastunne Sirjele ja kõigile kaasteelistele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles