Harno peadirektori konkursiga minnakse teisele ringile

BNS
Copy
Haridus- ja noorteameti Erasmus+ ja Euroopa solidaarsuskorpuse agentuuri juht.
Haridus- ja noorteameti Erasmus+ ja Euroopa solidaarsuskorpuse agentuuri juht. Foto: Erakogu

Riigikantselei juures tegutsev tippjuhtide valikukomisjon teavitas täna haridus- ja teadusministeeriumit (HTM), et otsustati loobuda kandidaadi esitamisest haridus- ja noorteameti (Harno) peadirektori ametikohale nimetamiseks.

Tippjuhtide valikukomisjon kuulutas konkursi Harno peadirektori leidmiseks välja 4. oktoobril ning konkursile laekus kuus avaldust. Eelvestlusele kutsuti neli kandidaati. Kaks kandidaati taandasid oma kandidatuuri konkursi ajal erinevatel põhjustel ja kahe kandidaadi senine organisatsiooni juhtimise kogemus ei olnud piisav, teatati pressiteate vahendusel. 

Riigikantselei kuulutab Harno peadirektori leidmiseks uue konkursi välja esimesel võimalusel. Alates detsembrist kuni uue peadirektori ametisse nimetamiseni täidab juhi kohuseid Harno koosseisu kuuluva Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse Agentuuri juhataja Rait Toompere.

«Kahjuks selgus täna, et me ei leidnud oktoobris välja kuulutatud konkursiga Harnole uut peadirektorit. Meie huvi on minna otsingutega kiiresti edasi. Soovime leida Harnole hea haridusvaldkonna kogemusega ja tugeva juhi hiljemalt 2022. aasta alguses,» ütles HTMi kantsler Kristi Vinter-Nemvalts.

Riigiasutuste juhtide valimist korraldab riigikantselei juures tegutsev avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjon. Lõpliku kandidaadi kinnitab valdkonna minister oma käskkirjaga.

Harno on HTMi haldusala valitsusasutus, mis tegeleb Eesti riigi haridus- ja noortepoliitika rakendamisega. Amet loodi 2020. aastal SA Innove, SA Archimedese, Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse ning Eesti Noorsootöö Keskuse teenuste põhjal.

Harno loodi eesmärgiga parandada koostööd ja juhtimist, kasvatada sidusust ministeeriumi vastutusvaldkondade vahel, muuta tööjaotus selgemaks ja loogilisemaks ning vähendada dubleerimist. Harnos töötab 340 inimest 20 erinevas asukohas üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles