Kultuurkapitali asub juhtima Margus Allikmaa

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti kultuurkapitali nõukogu valis täna uueks juhatajaks senise Vene teatri direktori Margus Allikmaa.

Kultuurkapitali nõukogu esimehe, kultuuriministri Tiit Teriku sõnul on Allikmaa suure kogemustepagasiga juht, kes on läbi ja lõhki olnud kultuurivaldkonna edendamisega seotud.

«Ootame, et uus juht hoiab Kultuurkapitali usaldusväärse, kompetentse, sõltumatu ja paindlikuna. Nii säilib selle roll kultuuri-ja spordimaastiku mitmekesisuse ja järjepidevuse hoidjana,» lisas Terik.

Margus Allikmaa sõnul on kultuurkapital omandanud meie kultuurielus väga olulise tähenduse. «Võib vist liialduseta öelda, et Eestis pole autorit ega interpreeti või sportlast ega treenerit, kes poleks saanud tunda kultuurkapitali toetavat õlga,» märkis Allikmaa, kes asub uude ametisse alates 1. veebruarist 2021.

«Ma olen väga tänulik võimaluse eest anda oma panuse selleks, et kultuurkapitali tähtsus meie kultuuri- ja spordielus mingilgi moel ei kahaneks,» lisas ta.

Margus Allikmaa on töötanud Eesti Draamateatris, sealhulgas kaheksa aastat teatri direktorina, AS Trio LSLis peadirektorina ning Kultuuriministeeriumi kantslerina. Septembrist 2002 kuni aprillini 2003 oli Allikmaa Eesti kultuuriminister. Aastatel 2007–2017 oli Allikmaa Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees. Alates 2018. aastast on ta Vene Teatri direktor.

BNS vahendas eelmisel nädalal, et kultuurkapitali nõukogu esimeheks pürib kümme inimest. Kultuurkapitali senine juhataja Kertu Saks alustab detsembri keskpaigast tööd Eesti Rahva Muuseumi direktorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles