Irja Lutsarile tuli aasta kodaniku tiitel ootamatult (8)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Siseminister Kristian Jaani andis tänase kodanikupäeva puhul välja aasta kodaniku tiitli ja kodanikupäeva aumärgid.
Siseminister Kristian Jaani andis tänase kodanikupäeva puhul välja aasta kodaniku tiitli ja kodanikupäeva aumärgid. Foto: Konstantin Sednev

Tartu Ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar on 20 kuud juhtinud teadusnõukogu, mille ülesandeks on pakkuda lahendusi Covid-19 epideemia tõrjumisel. Viimasel ajal tuleb aga tõdeda, et tegelikult peaksime õppima viirusega elama, sest looduse vastu ei saa. Seda ütles 2021. aasta kodanikuks valitud professor ka Postimehele.

Arvan, et väga paljude jaoks oli see oodatud, et just teie saite aasta kodaniku tiitli. Kuidas te ise selle teate vastu võtsite?

Minu jaoks küll ei olnud! Ehmusin, kui helistati siseministeeriumist, esimene mõte oli, et ega ma ühtegi seadust rikkunud ei ole! Kas ületasin kiirust või parkisin valesti.

Te olete teadusnõukogu juhi rollis olnud väga rahulik ja ajakirjanikele kättesaadav, olete vastanud alati kõigile küsimustele väga põhjalikult. Kuidas te pole sellest ära väsinud?

Teie teete ju samasugust tööd nagu mina, sellepärast ma helistan teile tagasi. 98 protsenti ajakirjanikest on olnud minu vastu väga kena, seetõttu leian, et ka minul on vaja nende vastu olla kena.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles