LUUBI ALL ⟩ Lotopiletile kulub tuhandeid (1)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Kõige kallim pilet Eesti Loto veebis on kümnele loosimisele ja maksab 18 900 eurot. Paberpiletit nii kallist ei saa.
Kõige kallim pilet Eesti Loto veebis on kümnele loosimisele ja maksab 18 900 eurot. Paberpiletit nii kallist ei saa. Foto: Elmo Riig/Sakala

Loto on õnnemänguturu oivik: juuksed alati kammitud ning seljas laitmatult valge särk. Ta justkui polegi hasartmäng, mis inimesi sõltuvuskonksu otsa püüda võiks. Kui kasiino on kahtlane justkui SMS-laen, siis loto jällegi nagu pangast võetud tarbimiskrediit – sootuks «puhtam» produkt, mis sest, et kasutamise eesmärk ja makstav intress võivad olla üsna «mustad».

Erinevalt kasiinouksest sissevolksajast ei riku kioskist lotopileti ostja oma reputatsiooni. Sellel on ka põhjus: loterii mängimine on nii laialt levinud. 2019. aasta hasartmängusõltuvuse leviku uuringu järgi oli viimase kahe aasta jooksul lotopileti ostnud iga teine 15–74 aasta vanune eestimaalane. Mullu ostis vähemalt ühe arvloto pileti 445 000 Eesti inimest.

Enamik teeb seda mõistlikult, kuid umbes iga 50. inimese jaoks on hasartmäng suurem või väiksem probleem – ning nad mängivad ka lotot. Nagu ütleb Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel, on mängusõltuvusega inimesi ühiskonnas 1,9 protsenti. Tõsi, väga harva olevat neil probleemid tekkinud ainult loterii mängimisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles