Tallinna Ülikooli klimatoloogia ja meteoroloogia lektor, meedias korduvalt ilmavaatlustest rääkinud Jüri Kamenik on aastaid teinud põieuuringuid, milles osalejate väitel on neid seksuaalselt ära kasutatud.

Kuigi Kamenik rääkis osalejatele kord, et tegemist on Tallinna Ülikooli, siis jälle, et Tartu Ülikooli uuringutega, pole kummagi ülikooli kinnitusel ühtegi sellist teadusprojekti kunagi eksisteerinud. Kamenik ise ei esita ka ühtegi konkreetset viidet, mis võimaldaks kinnitada seesuguse uuringu olemasolu.

Postimees sai mõni nädal tagasi vihje kahelt noormehelt, kes väitsid, et Kamenik kutsus neid osalema katses, mille eesmärk oli uurida põie elastsust ja vastupidavust. Esialgse kokkuleppe järgi pidid katsealused jooma mitu liitrit vett ning rääkima siis, kuidas nad end tunnevad. Ühel hetkel võttis uuring aga kummalise suuna.

Karl (nimi muudetud) rääkis, et sai Kamenikuga tuttavaks 2016. aastal Facebookis, kus neid ühendasid ilmavaatlus- ja huvigrupid. Üsna pea pakkus Kamenik Karlile võimalust osaleda uuringus, ja kuna selle eest lubati ka maksta, jäi noormees nõusse. «Toona rahastas väidetavalt Tartu Ülikool seda uuringut. Olin üliõpilane ja tundus kerge lisateenimise võimalus,» kõneles ta.

Kohale jõudes pidi Karl olema joonud kaks liitrit vett. Alguses vesteldi, milline on põie kinnihoidmisvõime. «Sel ajal pani ta (Kamenik – toim) kontoriruumi ukse lukku ja palus mul võtta end aluspesu väele, et katsuda alakõhtu ja lasta teha harjutusi, näiteks seista ja kükitada,» meenutas Karl, kes hiljem pidi kirjeldama, mis tunne tal pärast uuringut oli.

Kommentaarid (19)
Copy