Tartu kultusbaar Zavood pani uksed kinni (1)

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Pubi Zavood omanik Mario Pizzolante teenindas lõbustuskoha hiljutisel lõpupeol ise leti taga kliente.
Pubi Zavood omanik Mario Pizzolante teenindas lõbustuskoha hiljutisel lõpupeol ise leti taga kliente. Foto: Foto: Sille Annuk/Tartu Postimees

Ilmselt on igaüks, kes Tartus viimase 26 aasta jooksul elanud, sattunud mõnel õhtul, ööl või varajasel hommikutunnil väisama Zavoodi nime kandvat joogikohta Laial tänaval. Sageli oli see koht viimane, mis uksed sulges, ja nii leidsidki seal oma lõpu lugematute seltskondade lõbusad peoõhtud ning hommikupäikese esimestes kiirtes mindi kergelt kõikuval sammul koju. Pea kõigil, kes kunagi oma jala Zavoodi on tõstnud, on sellest rääkida mõni lugu, mida ikka ja jälle meenutatakse.

Seepärast murdus tõenäoliselt mõnigi süda, kui pubi omanik, Uruguayst pärit ning 1993. aastal Eestisse kolinud Mario Pizzolante oma Facebooki kontol teatas, et 26. ja 27. novembril on Zavoodi uksed klientidele avatud viimast korda. Ootamatu teadaanne tulenes maja omaniku, korporatsioon Vironiaga tekkinud erimeelsustest, mille tõttu baar neis ruumides enam edasi tegutseda ei saa. Kuigi Pizzolante ütles, et õhkõrn lootus siiski jääb, et Zavood fööniksina tuhast tõuseb, pole selles midagi kindlat ning pigem suunab ta pilgu tulevikku. Tema sõnul on juba renoveerimisel ruumid Raekoja platsil, samuti nõuab tähelepanu teine talle kuuluv joogikoht, Rüütli tänava alguses asuv lokaal Pirogov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles