Mehhiko narkoparuni El Chapo abikaasa mõisteti kolmeks aastaks vangi

Copy
Emma Coronel Aispuro.
Emma Coronel Aispuro. Foto: Shawn Thew/Scanpix

Mehhiko narkoparuni Joaquin "El Chapo" Guzmani abikaasa mõisteti teisipäeval kolmeks aastaks vangi süüdistatuna narkoäris ja rahapesus, teatasid USA võimuesindajad ja meediakanalid.

Karistus oli väiksem kui prokuröride taotletud samuti suhteliselt kerge neli aastat.

Kohtunik Rudolph Contreras tunnistas ühtlasi, et Emma Coronel Aispuro oli alles noor teismeline, kui ta abiellus halastamatu narkokurjategijaga. Kohtunik tõi veel välja, et Aispuro tunnistas end kiiresti süüdi ja tegi koostööd pärast 2021. aasta veebruaris vahistamist.

Aispuro peeti kinni veebruaris Washingtoni Dullesi lennujaamas. Juunis võttis ta omaks kolm talle esitatud süüdistust, sealhulgas narkoäri ja rahapesu.

«Avaldan siirast kahetsust igasuguse kahju pärast, mida olen teinud,» ütles naine enne kohtuotsuse väljakuulutamist hispaania keeles.

«Ma kannatan selle valu tõttu, mille ma oma perele põhjustasin,» lisas Aispuro.

Naine palus kohtunikul, et ta saaks üles kasvatada oma kaksikutest üheksa-aastased tütred.

«Nad kasvavad juba ilma ühe vanema juuresolekuta. Ma palun teid, et ärge lubage neil kasvada ilma nende ema juuresolekuta,» ütles Aispuro.

Guzmán juhtis Sinaloa kartelli, üht Mehhiko kurikuulsamatest narkojõukudest. Ta mõisteti 2019. aasta veebruaris süüdi 25 aasta vältel toime pandud kuritegudes, seal hulgas sadade tonnide kokaiini, heroiini, metamfetamiini ja marihuaana smugeldamises Ühendriikidesse.

32-aastane Coronel on endine iluduskuninganna, kes väidetavalt tegutses vahendajana El Chapo ja tema kaaslaste vahel.

Ta aitas 2015. aastal El Chapol Mehhiko vanglast põgeneda.

Coronel abiellus endast 32 aastat vanema El Chapoga 2007. aastal ja neil on kaksikud tütred.

Guzmáni peeti vahistamiseni 2016. aastal maailma kõige mõjuvõimsamaks narkoparuniks. 2017. aastal anti ta Ühendriikidele välja ja 2019. aastal mõisteti eluks ajaks vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles