VIDEO ⟩ Artiklikogumiku vestlusringis arutleti naiste ja meeste rolli üle ühiskonnas

Copy
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sotsiaalministeerium esitles kolmapäeval artiklitekogumikku «Teel tasakaalustatud ühiskonda III», mis käsitleb nii naiste ja meeste kohta tööelus, aga ka näiteks nende rolli poliitikas ja hariduses. Arutelu jätkus vestlusringis. 

Kogumiku 22 autorit vaagisid soolise võrdõiguslikkuse valupunkte ühiskonnaelus, sealhulgas naiste ja meeste positsiooni tööelus, muutunud pereelu, naiste ja meeste rolli poliitikas, hariduse ja soo seoseid, kodanikuühiskonna arengut, tervist ja vananemist, naistevastast vägivalda ning meedia rolli.

Kogumikku on lisandunud ka olulised uued ja päevakajalised teemakäsitlused, nagu seksuaalne ahistamine, keskkonnaprobleemide kokkupuutepunktid soo ning soolise ebavõrdsusega, rändeküsimuse sooline dimensioon ning naiste osalemine idufirmade tegevuses.

Pärast sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ja Norra Kuningriigi suursaadiku Else Berit Eikeland avasõnu ning Kilden genderresearch.no direktor Linda Marie Rustadi ettekannet toimus kaks vestlusringi, kus osalesid Riina Sikkut, Rainer Kattel, Barbi Pilvre, Mari-Liis Sepper, Ülle-Marike Papp, Marion Pajumets, Helen Biin, Piret Karro, Helen Talalaev ja Pirjo Turk.

Vestlust juhtisid Rait Kuuse ja Raili Marling.

Vestlusringis arutleti soolise võidõiguslikkuse olulorra üle viimasel 10 aastal ning pööratakse ka pilk tulevikku, et hinnata, millised arengud nii Eestis kui mujal maailmas võivad naiste ja meeste olukorda mõjutada.

Kogumik antakse välja veebikogumikuna ning alates 1. detsembrist on see kättesaadav sotsiaalministeeriumi hallatavalt võrdsuskeskuse lehelt (vordsuskeskus.ee).

Kogumik «Teel tasakaalustatud ühiskonda III» on sisuline jätk 2000. aastal ÜRO Arenguprogrammi eestvõttel ja 2010. aastal sotsiaalministeeriumi vedamisel välja antud samanimelistele kogumikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles