Jüri Ratas: poliitiliselt laetud aktsioonide najal me sellest kriisist välja ei saagi (31)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Protestiaktsioon terviseameti poolt suletud Mem Cafe ees.
Protestiaktsioon terviseameti poolt suletud Mem Cafe ees. Foto: Madis Veltman

Eesliinil töötavate inimeste ründamine tulemust ei too, kirjutas riigikogu ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas, pidades silmas meeleavaldusi eile terviseameti poolt suletud kohviku ees. 

«Ühe pealinna kohviku ümber toimuv peab meid kõiki mõtlema panema ja seda enamat kui, kas halb on selle pidaja või meie politsei,» kirjutas Ratas ühismeedias.

Ta küsib: «Millal lõpuks mõistame, et meievahelistest sõnakatest vastuseisudest võidab vaid koroonaviirus? Et eesliinil rügavate kaasmaalaste ründamine krutib kõigest pingeid veelgi üles? Et poliitiliselt laetud aktsioonide najal me sellest kriisist välja ei saagi?»

«Sel sügisel oleme juba mitu korda võpatanud uudistes nähtust. Oktoobri lõpus sotsiaalmeedias ja mitmes poes ning varem Vabaduse väljakul toimunu tõi selgelt esile, et meie enda riigis kasvab vastasseis meie oma inimeste vahel,» ütles ta ja lisas, et see pole Eesti, kus inimesed end hästi tunneksid. 

«Ei need meist, kes meelt avaldavad. Ei keegi neist, kes selles olukorras tööd teevad. Ega meie, kes uudiseid jälgime… Sama tunne on nüüd ka Kalamaja kohviku pärast,» kirjutas ta.

Kui keegi otsustab reeglitest mitte kinni pidada, siis politseil ja terviseametil ei ole võimalust mitte reageerida.

Jüri Ratas.

Ratas nentis, et nii politseinikud kui ka terviseameti töötajad tegutsevad kehtiva õiguse raames. «Ühiskondliku toimimise lähtekohaks on kokkulepe lähtuda ettekirjutatud reeglitest. Mõned neist võivad meeldida enam, mõned vähem. Kui aga keegi otsustab reeglitest mitte kinni pidada, siis politseil ja terviseametil ei ole võimalust mitte reageerida…»

Ta jätkas: «Vaadates, kui asjatundlikult suudavad meie tublid politseinikud ja terviseameti töötajad ka väga emotsionaalsetes olukordades teha tööd, mida neile usaldanud oleme, saab neid vaid tänada ja tunnustada.»

Pea kahe kriisis elatud aasta järel väärivad Ratase sõnul kõik rahulikku elu. «Esiteks, jääme inimlikuks ja väärikaks. Meie tervise ja turvalisuse kaitsel töötavad kaasmaalased oskavad seda. Suudame ka meie,» toonitas ta. 

«Teiseks, hoiame neid, kes meid hoiavad. Korrakaitsjad, tervishoiutöötajad, õpetajad, kassapidajad ja veel tuhanded kaasmaalased on teinud tööd meie heaks enda heaolu tahaplaanile seades.» Kolmandaks sihiks on Ratase sõnul kriisist väljapääs.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles