Rohkelt tööd ja vähe raha viisid muinsuskaitse juhi ametist (5)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Muinsuskaitseameti suur ülesanne on Siim Raie sõnul pärandi määratlemine ja nimekirjade korrastamine.
Muinsuskaitseameti suur ülesanne on Siim Raie sõnul pärandi määratlemine ja nimekirjade korrastamine. Foto: Sander Ilvest

Esmaspäeval teatas lahkumisest muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie. Raie nimetati esimest korda ametisse 2015. aastal, tema teine ametiaeg algas 2020. aastal. Raie ise jääb lahkumise põhjuste asjus napisõnaliseks, kommenteerides vaid, et see ei olnud tema enda plaan, aga ta on sellega nõus.

«Avaldus on ministrile saadetud, ootan hetkel tema otsust ja seetõttu ma sel teemal rohkem ei räägiks,» sõnas Raie. Ministriga Raie kohtunud ei ole.

Postimehega vestelnud Raie kolleegidele tuli tema otsus üllatusena. Kultuuriministeeriumi juures tegutseva muinsuskaitse nõukogu juht Riin Alatalu ütles, et viibib hetkel välismaal ja uudis Siim Raie lahkumisest üllatas teda. «Ma tõesti ei oska öelda, mis tema lahkumise põhjuseks võiks olla,» rääkis Alatalu.

Siim Raiet peetakse juhiks, kellel on oma valdkonnast kindel nägemus ja visioon. Keegi ei ütle, et ta oleks ametis ebapädev. Tema kõige suuremaks saavutuseks peetakse muinsuskaitsereformi ehk 2019. aastal jõustunud muinsuskaitseseaduse uut redaktsiooni, mis tõi kaasa märkimisväärsed muudatused muinsuskaitsetöö korralduses, aga ka kultuuripärandi haldamises laiemalt.

Miks siis ikkagi anti kultuuriministeeriumist ameti juhile märku, et aeg oleks valida teine töö?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles