SDE Harjumaa piirkond tahab erakonna esimeheks Lauri Läänemetsa

BNS
Copy
Lauri Läänemets.
Lauri Läänemets. Foto: Dmitri Kotjuh

Sotsiaaldemokraatide Harjumaa piirkonna juhatuse neljapäevasel koosolekul otsustati üles seada erakonna esimehe kandidaadiks riigikogu liikme Lauri Läänemetsa.

Piirkonna juhtide sõnul on üheks peamiseks Läänemetsa eeliseks selge ja tuleviku väljakutsetele orienteeritud majanduslik visioon.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Harjumaa piirkonna esimehe Henri Kaselo sõnul otsustas piirkonna juhatus toetada Lauri Läänemetsa kandidatuuri, sest Läänemetsal on üle-eestiline haare ning põhjalik visioon, millega sotsidele 2023. parlamendivalimistel edu tuua.

«Ühest küljest on Lauri teinud aastaid head ja sisulist koostööd kõigi piirkondadega üle Eesti ning tõestanud, et temas on energiat ja võimekust ideid ja inimesi liigutada. Teisalt Harjumaa vaatest on siinseid valijaid silmas pidades põhiline, et Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal oleks sisulisem programm just majandust ja tööjõudu puudutavates küsimustes – kuigi Harjumaa on Eesti majanduse vedur on ka siin probleeme. Samaaegselt on ettevõtted hädas tööjõupuudusega aga paljud inimesed elavad palgavaesuses,» selgitas Kaselo.

Tema hinnangul on SDE viimastel aastatel takerdunud kitsastesse kaevikutesse ning kaotanud seeläbi tõsiseltvõetavust küsimustes, mis tegelikult valijat puudutavad. «Mul pole kahtlust, et Lauri suudab kõnetada inimesi nii maal kui linnas sõltumata nende haridusest, sissetulekust või seksuaalsest orientatsioonist. Sissetulek ja elukvaliteet puudutab absoluutselt kõiki inimesi. Sissetulekute eelduseks on aga tulevikuootustele vastav majandus ning ettevõtted, kelle edu tagavad omakorda haritud, terved ja motiveeritud töötajad,» rõhutas Kaselo.

SDE Harjumaa piirkonna aseesimees Anneli Pärlini jaoks on kõige olulisem erakonna liikmete ja ühiskonna usu taastamine sotsiaaldemokraatidesse. «Kui soovime, et Eesti areneks Põhjamaaks, ei piisa tühjadest loosungitest vaid tarvis on selget poliitilist suunda. Sotsiaaldemokraatlikest põhiväärtustest lähtudes pakkuda lahendusi, mis tegeleks tänaste ja homsete probleemidega nagu palgavaesus, ebavõrdsus aga ka ebaühtlane areng suurlinnade ja maapiirkondade võrdluses. Kõigi lahenduste lähtekohaks on tööinimene, kes loob meie majandusse lisandväärtust. Töötava inimese huvid ja heaolu on meie majanduse konkurentsivõime küsimus,» ütles Pärlin.

SDE Harjumaa juhatus toetas Läänemetsa kandidatuuri esitamist ülekaalukakalt - poolt olid kuus juhatuse liiget ja erapooletuks jäid kaks. Ühtlasi tunnustas juhatus erakonna senist esimeest Indrek Saart ja peasekretär Rannar Vassiljevit tehtud töö eest, iseäranis Harjumaa piirkonna kuue SDE valimisnimekirja mitmekülgse toetamise eest kohalike valimiste valimiskampaanias.

SDE üldkogu, kus valitakse erakonnale uus esimees ja juhatus, toimub 5. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles