Roose: minister kinnitas, et uuelt telemajalt raha ära ei võeta

BNS
Copy
Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Erik Roose.
Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Erik Roose. Foto: Tairo Lutter

Rahvusraamatukogu remondi kallinemise katmine uue telemaja rahast ei tähenda, et telemaja ehitamine nihkub määramatusse, kinnitas kultuuriminister kohtumisel ERR-i juhatuse esimehega, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

ERR-i juhatuse esimees Erik Roose ja ERR-i nõukogu esimees Rein Veidemann kohtusid reedel kultuuriminister Tiit Teriku ja kultuuriministeeriumi kantsleri Tarvi Sitsiga ning arutasid uue telekompleksi rahastamise plaane.

Kohtumine oli ajendatud valitsuskabineti neljapäevasest otsusest katta rahandusministeeriumi ettepanekul rahvusraamatukogu hoone rekonstrueerimise kallinemine ERR-i telekompleksi ehituseks riigi eelarvestrateegias (RES) aastateks 2022–2025 ette nähtud vahendite arvelt.

«Minister selgitas otsuse tagamaid ja kinnitas meile, et tema viib ERR-i uue telekompleksi investeeringu koos tolleks hetkeks toimunud ehitushindade kallinemisega järgmise riigieelarve strateegia (RES) projekti,» ütles Roose.

«Kuivõrd RES-i tehakse viimastel aastatel sügisel, siis selleks ajaks on ehitushinnad ka tänasest päevast oluliselt kallimad. Mis tähendab minu hinnangul 35 miljonit eurot ainuüksi ehitusele, sellele lisandub Gonsiori tänava krundi müügist saadav raha,» lisas Roose.

Riigieelarve algne panus ehitusobjekti oli 22 miljonit eurot, mis nüüd edasi nihutati.

ERR-i raadiomaja ja uudistemaja vahelisele alale ehitatavasse uude telemajja kolivad ERR-i telestuudiod ja teletoimetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles