MEELELAHUTUS Jõulud kuningakojas käivad rangelt kella pealt

Betty Ester-Väljaots
Copy
Jõulupuding on Suurbritannias aukohal. Prints William, kuninganna Elizabeth II ja prints Charles vaatavad lõbustatult, kuidas prints George pudingut segab.
Jõulupuding on Suurbritannias aukohal. Prints William, kuninganna Elizabeth II ja prints Charles vaatavad lõbustatult, kuidas prints George pudingut segab. Foto: Chris Jackson/Getty Images /pa/Handout/Scanpix

Kuninganna Elizabethi jõulupühad pereringis on rangelt organiseeritud, lõbus võib olla, aga hilineda ei tohi ei kirikusse ega peole.

Tali ei jää taeva ega jõulud tulemata. Kui koroonajumal annab, siis saab need pühad taas pereringis veeta. Briti kuningannale Elizabeth Teisele on need üle 70 aasta esimesed jõulud, mille ta veedab ilma prints Philipita. Kevadel leseks jäänud kuningannal on küll soovitatud viimasel ajal tervise säästmiseks üritustega rahulikumalt võtta, kuid päriselt käskida ei saa Elizabethi muidugi keegi.

Tal on seljataga raske aasta ning pühad pereringis kuluvad marjaks ära. Kui kuninganna lapsed olid väikesed või polnud veel peret loonud, siis peeti jõule sageli Windsori lossis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles