Isamaa volikogu: pandeemiast väljume koostööd tehes (20)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Isamaa Erakonna volikogu võttis vastu poliitilise avalduse, milles loetletakse konkreetsed sammud konfliktide ja pingete vältimiseks ühiskonnas Covid-19 pandeemia ajal.

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on valitsuse suutmatus kehtestada arusaadavaid ja õigeaegseid piiranguid tekitanud segadust ja viinud kahel korral Eesti tervishoiusüsteemi kriitilisse seisu.

«Valitsuse otsused ei põhine enam meditsiinilistel argumentidel, vaid soovist inimesi survestada. Lisaks ühiskonnas tekkinud segadusele on senised otsused soodustanud teatud ühiskonnagruppides vaktsineerimisvastaste hoiakute tekkimist. Eesti valitsus peab selgelt välja ütlema, et Eestis ei kehtestata üldist kohustuslikku vaktsineerimist ning seisab selle põhimõtte eest ka Euroopa Liidus,» ütles Seeder.

Eeltoodud meetmetele lisaks tuleb Isamaa esimehe sõnul võtta kasutusele vaktsineerimiskahjude fondi vahendid ja töötada välja kriisist tabatud ettevõtete toetuspakett.

Volikogu esimehe Mart Maastiku sõnul ei tohi me pandeemia tingimustes rakendada meetmeid, mis tekitavad ühiskonnas asjatuid pingeid. «Peame naasma varasema korra juurde, kus inimesi koheldi võrdselt ning aktsepteeriti negatiivset testitulemust nakkusohutuse tõendina. Lisaks peab vaktsineerimine jääma vabatahtlikuks – riiklik sund laste ja täiskasvanute vaktsineerimisel tekitab ainult konflikte ning ei lahenda olukorda,» ütles Maastik.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles