Politsei pidas kinni kaks tapmises kahtlustatavat

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Politsei sai väljakutse Pärnu Oja tänavale.
Politsei sai väljakutse Pärnu Oja tänavale. Foto: Marko Saarm

Reede hommikul sai politsei teate, et Tallinnas Nõmmel leiti vägivallatunnustega surnukeha. Politsei selgitas välja, et naise tapmisega on seotud kaks tema tuttavat ning laupäeva õhtul peeti 42-aastane mees ja 25-aastane naine kuriteos kahtlustatavatena kinni.

Teate Nõmme terviserajal leitud surnukehast sai politsei reedel, 3. detsembril kella seitsme paiku hommikul ning politsei selgitas välja, et tegemist on 46-aastase naisega. Kuriteos on alust kahtlustada kahte tema tuttavat.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Varese sõnul asusid politseinikud kohe juhtunut uurima ning laupäeva hommikuks õnnestus välja selgitada surnud naise isik ja see, et surmaga võib olla seotud kaks tema tuttavat. «Kogusime piisavalt infot ja tõendeid, et laupäeva õhtul kahtlustatavad kinni pidada. Menetlustoimingud on alles algusjärgus ja lähiajal annavad kahtlustatavad oma ütlused, mille järel selguvad ka nende täpsemad motiivid. Praeguse info kohaselt saame aga kinnitada, et tapmine oli raske tagajärg osapoolte vahel tekkinud tülile ning kahtlustatavad ja tapetud naine olid tuttavad,» selgitas Vares.

Kahtlustatavad peeti kinni 4. detsembri õhtul ning praegu viiakse nendega läbi menetlustoiminguid. Prokuratuur kavatseb kahtlusalused vahistada.

Samal ööl kella 3 paiku sai politsei väljakutse samasse piirkonda, kus toimus kaklus. «Politseinikud reageerisid ka varasemale sündmusele ning avaliku korra raskes rikkumises kahtlustatav peeti kinni. Need kaks sündmust ei ole omavahel seotud,» kinnitas Vares.

Uurimist alustati paragrahvi järgi, mis käsitleb tapmist (KarS § 113 lg 1). Tapmise eest on karistuseks ette nähtud kuue kuni viieteistaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles