New Yorgi tondid ja lilled

Janar Ala
, toimetaja
Copy
New Yorgi õhk: Marc Ribot’s Ceramic Dog Jõulujazzil. Kui Ribot koos bändiga lavale tuli, hakati kohe mängima.
New Yorgi õhk: Marc Ribot’s Ceramic Dog Jõulujazzil. Kui Ribot koos bändiga lavale tuli, hakati kohe mängima. Foto: Sven Tupits

Vahel mõned räägivad, et tahaks suure linna õhku või New Yorgi õhku. Ka siin Tallinnas. Et siis tunned, et elad ja oled. Reedel Jõulujazzil esinenud Marc Ribot’s Ceramic Dog tõi Kumu auditooriumisse kindlasti midagi, mida võiks pidada New Yorgi õhuks.

Kitarrist Ribot sai muusikasõpradele tuntuks Tom Waitsi parimal plaadil «Rain Dogs» (1985) mängimisega. Tema kitarrisaundil oli plaadi tervikkõlas oluline koht. Põhilised soolo- ja koostööplaadid on ta välja andnud John Zorni plaadifirma all Tzadik, see on üks väga oluline New Yorgi avangardi plaadifirma. Sõna ise muide tähendab juudi müstikas varjatud pühameest ja neid pidi igal ajal maailmas olema umbes 36 ringis. Marc Ribot’s Ceramic Dogi koosseisus teevad veel kaasa multiinstrumentalist (Ceramic Dogis küll põhiliselt bassi peal, aga mängis ka süntesaatorit ja natuke trumme) Shazhad Izmaily ja trummar Ches Smith. «Hope» on nende suvel ilmunud neljas plaat, millelt nad peamiselt ka lugusid esitasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles