Omikroni kandjad saabusid Eestisse Dubaist ja LAVist (17)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Omikron on omandanud kõik sellised mutatsioonid, mida seostatakse kiirema leviku ja vaktsiinide eest kõrvalepõiklemisega, ent teadlased usuvad, et vaktsineerimine on abiks siingi.
Omikron on omandanud kõik sellised mutatsioonid, mida seostatakse kiirema leviku ja vaktsiinide eest kõrvalepõiklemisega, ent teadlased usuvad, et vaktsineerimine on abiks siingi. Foto: Justin Tallis

Eestis tuvastati kaks positiivset koroonaviiruse proovi, mille puhul võib tegemist olla omikrontüvega. Esimesel juhul saabus reisija Eestisse Dubaist, teisel juhul Lõuna-Aafrika Vabariigist vahemaandumisega Frankfurdis. Mõlemad reisijad said positiivse testitulemuse reedel ning viibivad koduses isolatsioonis.

Terviseameti andmetel tuvastati reisijate testides omikrontüvele omane s-geeni mutatsioon, kuid lõpliku kinnituse saamiseks proovid sekveneeritakse. Terviseamet võttis kontakti mõlema haigestunuga ning kaardistas nende teekonna ja võimalikud lähikontaktsed. Mõlemad omikrontüve kahtlusega patsiendid on vaktsineeritud.

Lõuna-Aafrika Vabariigis käinud reisija saabus Eestisse 1. detsembril Frankfurdi kaudu (lennud LH573 ja LH882) ning koroonaviirusele omased sümptomid ilmnesid päev hiljem. 3. detsembril antud PCR-test osutus positiivseks. Terviseamet soovitab kõigil samadel lendudel viibinutel jälgida oma tervist ning teha PCR-test.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles