Laevastike ühendamisele lükatakse sisse järgmine käik (1)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Eesti mereväe lipulaev Admiral Cowan. Mereväe nelja suure laeva – miinijahtijate Admiral Cowan, Sakala ja Ugandi ning staabi- ja toetuslaeva Wambola – kõrval lähevad tulevase ühislaevastiku koosseisu praegused PPA neli suurt laeva Kindral Kurvits, Pikker, Raju ja Valve.
Eesti mereväe lipulaev Admiral Cowan. Mereväe nelja suure laeva – miinijahtijate Admiral Cowan, Sakala ja Ugandi ning staabi- ja toetuslaeva Wambola – kõrval lähevad tulevase ühislaevastiku koosseisu praegused PPA neli suurt laeva Kindral Kurvits, Pikker, Raju ja Valve. Foto: Küllike Rooväli

Politsei- ja piirivalveameti ning mereväe laevastiku ühendamisel, mis on lähiaja suurim riigireform, plaanitakse vajalikud seadusemuudatused ette valmistada tulevaks kevadeks. Kava kohaselt jõustatakse need hiljemalt ülejärgmisest aastast.

Ühendamine tähendab sisuliselt, et mereväe nelja suure laeva – miinijahtijate Admiral Cowan, Sakala ja Ugandi ning staabi- ja toetuslaeva Wambola – kõrval lähevad tulevase ühislaevastiku koosseisu praegused PPA neli suurt laeva Kindral Kurvits, Pikker, Raju ja Valve. Samuti kolitakse ühe katuse alla merevalvekeskus ja mereoperatsioonide keskus.

Siseminister Kristian Jaani ja kaitseminister Kalle Laanet meenutasid, et laevastike ühendamise teema tuleneb koalitsioonilepingust ja selle alusel välja töötatud valitsuse tegevusprogrammist. Selles nähakse ette vajadust parandada Eesti merekaitsevõimekust ja merepiiri seiret, suurendades erinevate ministeeriumide haldusalades olevate seiresüsteemide ühtlustatud juhtimist ja infovahetust. Ühendlaevastik pakub edaspidi tuge samuti tsiviilülesannetega, sealhulgas meretõrjereostusega tegelemisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles