Briti sõdur nõuab kaitseministeeriumilt Eestis saadud külmakahjustuse eest hüvitist (11)

Copy
Briti sõdurid 2017. aastal Eestis.
Briti sõdurid 2017. aastal Eestis. Foto: Eero Vabamägi

Briti sõjaväes teeninud mees kaebas Suurbritannia kaitseministeeriumi kohtusse Eestis saadud väidetava külmakahjustuse eest ja nõuab selle eest 860 000 naela  (veidi üle miljoni euro) suurust hüvitist.

Briti sõdur Chileshe Mwamba (31) saadeti Eestisse liitlaste lahingugruppi teenima 2017. aasta talvel ning tema teenistus kestus 10. novembrist 3. detsembrini, kirjutab Daily Mail.

Mwamba väitel sai ta Eestis teenides külmakahjustuse, mille tõttu süvenes tema kogelemise probleem. Mwambal on olnud kogelemisega probleeme noorusajast alates, kuid tema väitel süvenes probleem pärast Eestis külma kätte sattumist.

Mees väitis kaitseministeeriumi vastu esitatud hagis, et pärast Eestis saadud külmakahjustust on tema kogelemine muutunud niivõrd intensiivseks, et tema kõnest ei ole võimalik aru saada.

860 000 naela suuruses kahjunõudes arvestas Mwamba 400 000 naela tulevikus saamata jäänud töötasu hüvitamiseks, kuna suure kogelemisprobleemi tõttu ei ole võimalik tal tööd saada.

Kaitseministeerium möönis, et Mwamba võis saada Eestis teenimise ajal külmakahjustuse, kuid ei ole nõus selle ulatusega ja ei ole valmis tema nõutud hüvitist maksma. Kohtuprotsess on kavandatud järgmise aasta juunist oktoobrini.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles