Nublu või päästeamet? Koputus uksele võib segadust tekitada

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Päästeameti inspektorid kontrollisid haridusasutustes ka tulekustutite korrasolekut.
Päästeameti inspektorid kontrollisid haridusasutustes ka tulekustutite korrasolekut. Foto: Päästeamet

Kütteperioodi ajal võib koduuksele koputada nii nõustamist korraldav päästeamet kui ka Nublu vingugaasianduri müügiinimene. Ametite hinnangul on nende eristamine kerge. 

Postimehe poole pöördus Marko, kelle uksele koputati laupäeva hommikul. «Kell 9 või 10. Sellisel ajal ei tahaks eriti kedagi endale tuppa lasta, aga kui inimese ära saatsin, mõtlesin korra, et äkki see oli pääste,» kirjeldas ta. 

Eksitavaid juhtumeid on varemgi esinenud, kui näiteks mõni aasta hoiatati eakaid libainspektorite eest.

Nublu müüki tehakse ka nädalavahetustel

Vingugaasianduri spetsialistid tunneb G4S teatel aga kergesti ära Nublu logoga riietuse ja fotoga töötõendi järgi. Müügiesindajate nimed ja näod leiab ka kodulehel nublu.ee.

Nublu töötaja
Nublu töötaja Foto: Nublu

Suvel käis G4Si 50-liikmeline meeskond läbi üle 200 000 kodu. Kampaania jätkub ka talvel ja ettevõtte teatel tehakse visiite ka nädalavahetusteti ja argipäevade õhtutel.

«Ukselt-uksele on üks müügimeetoditest,» märgib G4Si standardlahenduste divisjoni direktor Tarmo Pärjala. Varem anti inimestele nõu peamiselt kaubanduskeskustes.

«Enamus inimesi on olnud väga tänulikud, et oleme sellise selgitustöö enda kanda võtnud. Inimene igapäevaselt ei mõtle vingugaasiandurile või üldse enda turvalisusele, kuid vingugaasiandurid on ära hoidnud väga palju võimalikke traagilisi juhtumeid,» põhjendas ta. 

G4S tunnistab, et mõistagi on olnud ka üksikuid rahulolematuid inimesi, kellele ei meeldi, et neid kodus tülitatakse, kuid valdav enamus on ettevõtte teatel müügispetsialistid siiski tänulikult ära kuulanud.

Päästeamet käib kahekesi

Erinevalt Nublu müügiinimestest viib päästeamet kodunõustamisi läbi vähemalt kahekesi.

Kodudes elanikke ohutusalaselt nõustavad päästjad, inspektorid või muud päästeametnikud esitlevad end alati nimeliselt ja näitavad töötõendit või vabatahtliku päästja tunnistust, selgitas päästeamet. «Ametnikel on seljas vormiriietus ning nad liiguvad reeglina ringi punaste päästeameti embleemidega autodega.»

Päästeametnik
Päästeametnik Foto: Päästeamet

Ka kutselised ja vabatahtlikud päästjad kannavad vastavate kirjadega riietust ning liiguvad neile iseloomulike autodega. «Juhul, kui siiski tekib kahtlus teid külastava isiku suhtes, tuleb alati küsida töötõendit,» soovitab päästeamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles