Parempoolsed: politseinike töö takistamist soosivad poliitilised jõud ei peaks end nimetama konservatiivideks (11)

Meinhard Pulk
, Toimetas
Copy
Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed üldkogu.
Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed üldkogu. Foto: Sander Ilvest

Isamaa Parempoolsete ühendus tegi poliitilise avalduse, millega tunnustab Eesti politseid. Samuti kutsub ühendus erakondi ja valitsust resoluutselt hukka mõistma provokatsioone politsei vastu.

Parempoolsete avaldus täismahus:

Isamaa Parempoolsete ühendus tunnustab Eesti politseinikke nende töös avaliku korra kaitsmisel ja mõistab hukka igasugused provokatsioonid korrakaitsjate vastu

Eesti peab kriisis olema ratsionaalne, kuid tugev ja otsustusvõimeline. Valitsus peab langetama otsuseid, sest pidev otsustamatus on hullem, kui otsustamisel tehtavad üksikud vead. Valitsus peab olema oma sõnumites selge ja resoluutne, eriti kui provotseeritakse ja kõigutatakse riigi politsei usaldusväärsust oma igapäevaste kohustuste täitmise eest. Paraku ei ole Kaja Kallase valitsus hiilanud ei otsustusvõimekuse ega sõnaselgusega.

Korda ja sisejulgeolekut hoiavad Eestis korrakaitsjad, kellel on vaja selleks valitsuse, riigikogu ja kõigi poliitiliste erakondade tuge. Provokatsioonid, mida oleme politsei vastu viimasel ajal näinud, tuleb üheselt ja resoluutselt hukka mõista.

Korrakaitsjate arvelt poliitmängude mängimine on küüniline demokraatia lõhkumine ja ei lahenda ühtegi tõsist probleemi. Demokraatlikes riikides on politsei korralduste eiramine, provotseeriv ja solvav käitumine ning sellise allumatuse heakskiitmine äärmusvasakpoolsete ja populistide pärusmaa.

Koroonapiirangute jõustamisel politsei vastu korraldatud provokatsioonid näitavad hästi ära, kes on kes Eesti poliitmaastikul. Konservatiivsus maailmavaatena hoiab alati demokraatlikus riigis korda ja austab kehtivat seadust ning korrakaitsjate tööd selle hoidmisel.

Need poliitilised jõud, kes soosivad korrakaitsjate töö takistamist ja politseinike solvamist, ei peaks end nimetama konservatiivideks. Tegemist on demokraatliku riigi lõhkujatega, äärmuslastega selle sõna kõige halvemas tähenduses.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles