Postimehe Fond jagab veebruaris 60 000 euro eest meediaauhindu (1)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Mart Raudsaar.
Mart Raudsaar. Foto: Remo Tõnismäe

SA Postimehe Fond kuulutas välja 2021. aasta Jaan Tõnissoni meediaauhinnad. Aasta varem alustati esimeste auhindade andmisega, kuid nüüd on muutunud süsteem ulatuslikumaks ja auhinnafond palju suuremaks.

Välja antakse Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia ning peauhinna saavad ka aasta arvamusliider ja aasta noor ajakirjanik. Auhindu antakse 20 kategoorias, millest on 17 valdkondlikud. Meediaauhindade auhinnafond on 60 000 eurot.

Postimehe Fondi juhatuse esimees Mart Raudsaar ütles Postimehele, et kõik see teenib hea ajakirjanduse huve. «Igal organisatsioonil on ju omad arengueesmärgid ja me tahame, et preemiatesüsteem toetaks Postimehe arengu eesmärke,» ütles ta. Raudsaare kinnitusel muutub Postimehe Fondi auhindade jagamine iga-aastaseks sündmuseks.

Raudsaar kinnitas, et Postimehe kontsernis tehakse head ajakirjandust ning seda tuleb märgata ja tunnustada. «Hea ajakirjandus räägib loomulikult inimeste probleemidest, sellest, mis läheb lugejatele korda,» ütles pikaajalise ajakirjaniku- ja ajakirjandusõppejõu staažiga Postimehe Fondi juht.

«Postimehel on olnud läbi aja oma missioon. See on olnud ka rahvavalgustuslik missioon,» ütles Raudsaar. Lisaks sellele, et ajakirjanikud püüavad selgust saada asjades, mis Eestis ja maailmas toimuvad ning jagada seda oma lugejate, vaatajate ja kuulajatega, on Postimehe missioon hoida ka Jaan Tõnissoni vaimu. Raudsaare sõnul on see siht sõnastatud ka ajalehe päismikus ja need sõnad on pärit meie põhiseadusest: «Seisame eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise eest läbi aegade.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles