Ussisoo avariis hukkunud autojuht oli lootustandev korvpallur

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile Tallinna-Tartu maanteel ülirängas avariis hukkunud noor juht oli lootustandev korvpallur ja Tiit Soku korvpallikooli kasvandik Jürgen Lahesalu.

Noormees kuulus võidukasse meeskonda, mis 2005. aastal võitis B1 vanuseklassis Eesti meistritiitli.

Noormehe treener Tiit Sokk tõdes, et raske on sellises olukorras sõnu leida. «Elu näitab, et toredate noormeestega juhtub selliseid asju,» ütles Sokk.

Soku sõnul oli tegemist tõsiselt korraliku noormehega nii treeningul kui ka vabal ajal, noorega, kes tundis elust rõõmu. Suhtlusportaalis Orkut on noormees ennast samuti iseloomustanud lühidalt: «Julge särada!».

Lahesalu mängis möödunud aastal noortekoondise võistkonnas korvpalli esiliigas. Soku sõnul oli ta noorteklassi Eesti koondise kandidaat ja vägagi arvestatav tegija omavanuste seas.

Lahesalu oli noor kristlane, kes kuulus suhtlusportaalis sellistesse huvigruppidesse nagu «Kristlased», «Noorte Piiblipäevad» ja Tallinna Kalju Baptistikoguduse noori koondavasse gruppi.

Viimane sidus noormeest ka autos viibinud õdede Liis ja Iiris Kohviga. Traagilises õnnetuses hukkunud Liis kuulus Kalju baptistikogudusse ning õpetas seal näiteks pühapäevakoolis 3-aastaseid lapsi.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles