Haridusministeerium jätkab kolimist Tartust Tallinna (3)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna.
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna. Foto: Konstantin Sednev

Esimest korda kogu oma ajaloo jooksul on haridusministeerium jõudnud seisu, kus ministeeriumi tippjuhtkond (minister, kantsler, asekantslerid) asuvad Tallinnas. Paradoksaalne olukord: ministeeriumi peakontor on Tartus ja Tallinnas ainult filiaal, aga kogu juhtkond istub filiaalis ja alluvad peakontoris.

Sellel aastal likvideeriti viimasedki Tartu märgid juhtkonnas. Kantsler Mart Laidmets (töökoht Tartus) vahetati kantsler Kristi Nemvalts-Vinteri vastu (töökoht Tallinnas). Asekantsler Indrek Reimandi (töökoht Tartus) asemele tuli Renno Veinthal (töökoht Tallinnas).

Osakonnajuhtide tasandil pole liikumine nii ilmne, paljud neist on endiselt Tartus, aga siingi on näha kallet. Mõni kuu tagasi näiteks koondati Tartus asunud kommunikatsiooniosakonnakonna juht Tarmu Kurm, uus osakonnajuhi töökoht tehti Tallinnas. Lisaks loodi kommunikatsiooni vallas uus üksus nimega «strateegilise planeerimise ja kommunikatsiooniosakond», juhikohaga loomulikult Tallinnas. Samuti võib märkida Tartus asunud täiskasvanuhariduse osakonnajuhi Terje Haidaki ja noorteosakonnajuhataja Reelika Ojakivi hiljutist lahkumist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles