Prokurör taotleb Mikk Tarrastele eluaegset vangistust

BNS
Copy
Mikk Tarraste.
Mikk Tarraste. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Prokurör taotleb Tallinna ringkonnakohtus mullu juunis Lihulas inimesi tulistanud ja neist kaks tapnud ja nelja haavanud Mikk Tarrastele eluaegset vangistust.

Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Gardi Anderson taotleb Pärnu maakohtu kevadise otsuse tühistamist Tarraste karistuse osas ning uue otsusega talle eluaegse vangistuse mõistmist.

Maakohtu otsuse on ringkonnakohtus vaidlustanud ka kõik kannatanud ja ühe kannatanu esindaja vandeadvokaat Ants Nõmmik, kes taotlevad Tarraste karistuse karmistamist.

Ringkonnakohus arutab Mikk Tarraste süüasja 20. detsembril.

Pärnu maakohus mõistis 20. mail 33-aastase Mikk Tarraste ränkades kuritegudes süüdi ning karistas teda 20-aastase vangistusega.

Kohtunik Rubo Kikerpill märkis, et mõrva puhul on tegemist alati äärmiselt jõhkra kuriteoga, kuid samas näeb mõrva paragrahv karistuse alammäärana ette kaheksa-aastase vangistuse ning ülemmäärana 20-aastase või eluaegse vangistuse.

Kikerpill tõi välja, et Tarraste on ühe kuriteo käigus surmanud kaks inimest, kuid varem raskete kuritegude eest karistust kandnud ei ole ning kehtivad karistused tal puuduvad.

«Karistuse mõistmisel pidas kohus oluliseks faktoriks kergendava asjaolu – puhtsüdamliku kahetsuse, mida Mikk Tarraste on väljendanud meediale edastatud ja kaitsja poolt kohtutoimikussegi esitatud kirjas. Kohtus Mikk Tarraste vabandas kannatanute eest ja väljendas puhtsüdamlikult kahetsust toimepandu üle,» ütles kohtunik.

«Arvestades, et Mikk Tarraste varasemalt raskeid kuritegusid toime pannud ei ole ning kahetseb toimepandut, mõistis kohus talle maksimaalpikkusega tähtaegse ehk 20 aasta pikkuse vangistuse, millel lisandub 5 aasta pikkune lisakaristuse kohaldamine. 20 aastane vangistus on pikaajaline vabadusekaotuslik karistus, millega on kohtu hinnangul võimalik mõjutada süüdlast, kes varasemalt ei ole vanglakaristust kandnud, edaspidi hoiduma süütegude toimepanemisest,» selgitas Kikerpill.

Mikk Tarraste tappis mullu 6. juuni õhtul Lihulas kaks inimest ning tekitas vigastusi neljale inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles