Metsanduse arengukava eelnõu avalikustati koos raiemahunumbritega

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Metsanduse arengukava juhtkogu pakkus välja kestliku raiemahu, mis on varempakutust oluliselt väiksem.
Metsanduse arengukava juhtkogu pakkus välja kestliku raiemahu, mis on varempakutust oluliselt väiksem. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Metsanduse arengukava juhtkogu pakkus aastateks 2021-2030 kestlikuks raiemahuks umbes kümme miljonit tihumeetrit aastas, nagu Postimees laupäevases lehes Euroopa kliimapaketiga seotud analüüsi põhjal ennustas, arengukava eelnõu ja selle lisad avalikustati täna.

«Raiemaht kümne aasta keskmisena oleks 10 miljonit kuupmeetrit aastas ja me soovitame kindlasti arvestada vahemikuga, mis on 9-11 miljoni kuupmeetrini aastas. See on metsanduse arengukava juhtkogu soovitus, tegelikult valiku teevad siiski lõpuks poliitikud,» seletas juhtkogu kõneisik, Eesti Maaülikooli metsapatoloogia professor Rein Drenkhan tänasel pressikonverentsil, kus esitleti värskelt avalikustatud MAK2030 eelnõu.

«Arvestades kõige värskemaid analüüse, kaaludes erinevaid metsakasutuse stsenaariume ja nende pikaajalist mõju, saab järeldada, et kõiki aspekte arvestavalt peaksime liikuma võimalikult ühtlase metsakasutuse poole,» viitas Drenkhan dokumentidele, mille baasil juhtkogu hinnangu kujundas (näiteks keskkonnaagentuuri ja Eesti maaülikooli koostöös tehtud LULUCF analüüs ja Cambridge ülikooli ja keskkonnaagentuuri ühisraport «Mets ja kliimamuutused»)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles